1 | Umyć cukinie. Pokroić 2 cukinie w bardzo cienkie paski, skropić odrobiną soku z cytryny, posypać szczyptą soli, szczyptą papryczki i dodać odrobinę oliwy z oliwek, a następnie wymieszać. Odstawić. |
2 | Za pomocą skrobaczki lub peelera uciąć 6 cienkich pasków z pozostałej cukinii. |
3 | Następnie zanurzyć we wrzącej, osolonej wodzie na 1 minutę. |
4 | Przerwać gotowanie, zanurzyć paski w zimnej wodzie. Odsączyć na papierze absorpcyjnym. Odstawić. |
5 | W misce wymieszać świeży ser kozi Soignon, drobno posiekany szczypiorek, sól, pieprz i odrobinę oliwy z oliwek. Odstawić. |
6 | Używając foremki do ciasteczek, wyciąć 6 krążków wędzonego łososia. |
7 | Na talerzach umieścić koła ze stali nierdzewnej (o tej samej średnicy co foremki do wycinania ciasteczek) i położyć w środku rozetę cukinii. |
8 | Następnie nałożyć na rozetkę trochę farszu z koziego sera, krążek wędzonego łososia, a na nim ponownie farsz. |
9 | Zdjąć koło, okręcić wszystko paskiem cukinii. |
10 | Ułożyć ładnie wióry wędzonego łososia na wierzchu. |
11 | Przechowywać w lodówce do czasu podania. |