| 1 | Umyć cukinie. Pokroić 2 cukinie w bardzo cienkie paski, skropić odrobiną soku z cytryny, posypać szczyptą soli, szczyptą papryczki i dodać odrobinę oliwy z oliwek, a następnie wymieszać. Odstawić. |
| 2 | Za pomocą skrobaczki lub peelera uciąć 6 cienkich pasków z pozostałej cukinii. |
| 3 | Następnie zanurzyć we wrzącej, osolonej wodzie na 1 minutę. |
| 4 | Przerwać gotowanie, zanurzyć paski w zimnej wodzie. Odsączyć na papierze absorpcyjnym. Odstawić. |
| 5 | W misce wymieszać świeży ser kozi Soignon, drobno posiekany szczypiorek, sól, pieprz i odrobinę oliwy z oliwek. Odstawić. |
| 6 | Używając foremki do ciasteczek, wyciąć 6 krążków wędzonego łososia. |
| 7 | Na talerzach umieścić koła ze stali nierdzewnej (o tej samej średnicy co foremki do wycinania ciasteczek) i położyć w środku rozetę cukinii. |
| 8 | Następnie nałożyć na rozetkę trochę farszu z koziego sera, krążek wędzonego łososia, a na nim ponownie farsz. |
| 9 | Zdjąć koło, okręcić wszystko paskiem cukinii. |
| 10 | Ułożyć ładnie wióry wędzonego łososia na wierzchu. |
| 11 | Przechowywać w lodówce do czasu podania. |