Śniadanie

Cheesecake ze świeżego koziego sera i wędzonego pstraga

Dla4 os.
Czas przygotowania:25 minut
Czas gotowania:

Składniki

  • 1 rolada świeżego naturalnego sera koziego Soignon
  • 100 g solonych krakersów
  • 50 g miękkiego masła
  • 200 ml pełnotłustej śmietanki
  • 1 pęczek koperku.
  • 4 plastry wędzonego pstrąga
  • 1/2 cytryny
  • Pieprz
Do tego przepisu potrzebujesz
Roladka kozia twarogowa – natura
110 g

Przepis krok po kroku

    1Zmiksować krakersy i wymieszać je z masłem.
    2Owinąć podkładki pod taśmą strukturalną i położyć warstwę masy krakersowej, dobrze ugniatając.
    3Ubić płynną śmietanę trzepaczką do uzyskania bitej śmietany i delikatnie wymieszać ją z rozdrobnionym serem kozim, dwoma plasterkami wędzonego pstrąga pokrojonego w niewielkie kostki, z pieprzem i posiekanym koperkiem (odłożyć kilka gałązek do dekoracji).
    4Nałożyć masę na podstawę z krakersów i odstawić w chłodne miejsce na 12 godzin.
    5Ściągnąć taśmę strukturalną z cheesecakes i na każdym położyć połówkę kawałka wędzonego pstrąga. Dodać gałązkę koperku, kilka kropel soku cytrynowego i odrobinę skórki z cytryny.