1 | W misce delikatnie wymieszać ser kozi z oliwą z oliwek i tymiankiem. |
2 | Przygotować winegret: zmieszać sok z cytryny ze szczyptą soli i pieprzu i dodać oliwę z oliwek. |
3 | Sosem doprawić sałatę strzępiastą. |
4 | Przeciąć każdy arkusz ciasta na 4 kawałki i położyć 1/8 zamarynowanego sera koziego w środku arkusza. Uformować kabzę, spiąć wykałaczką. |
5 | Piec kabzę kwadrans w piekarniku w temperaturze 220 °C. Niezależnie od podanego czasu pieczenia ciasta francuskiego, warto sam proces pieczenia monitorować, ponieważ piekarniki różnią się między sobą. Pamiętaj, że czas pieczenia liczymy zawsze od momentu nagrzania piekarnika do żądanej temperatury (dopiero do nagrzanego piekarnika wstawiamy ciasto). Wyjąć wykałaczki i ułożyć kabzy na półmisku. |