Obiad

Tarta z cukinią, serem kozim i tymiankiem

Dla4 os.
Czas przygotowania:30 minut
Czas gotowania:40 minut

Składniki

  • Roladka kozia twarogowa natura 110g
  • 500g cukinii
  • 1 opakowanie kruchego ciasta
  • 1 pęczek tymianku
  • Sól, pieprz.
  • Słodka papryka w proszku
  • Oliwa z oliwek
Do tego przepisu potrzebujesz
Roladka kozia twarogowa – natura
110 g

Przepis krok po kroku

    1Nagrzać piekarnik do temperatury 200°C.
    2Przy użyciu szerokiej obieraczki do warzyw z cukinii przygotować długie wstążki.
    3Gotować cukinie na parze przez 10 minut.
    4Ciasto kruche wyłożyć do formy. Ponakłuwać widelcem.
    5W misce widelcem pokruszyć ser kozi Soignon.
    6Doprawić solą i pieprzem i dodać szczyptę słodkiej papryki. Dobrze wymieszać.
    7Dodać łyżeczkę oliwy z oliwek, tymianek i wymieszać. Rozsmarować na tarcie.
    8Odsączyć cukinię na ręczniku papierowym. Zwinąć plastry cukinii i ułożyć je na masie z koziego sera.
    9Doprawić solą, pieprzem i oliwą.
    10Piec przez 30 minut w temperaturze 200 °C.