Śniadanie

Bowl z kostkami koziego sera

Dla4 os.
Czas przygotowania:10 minut
Czas gotowania:20 minut

Składniki

  • 2 opakowania sera koziego kostki Soignon
  • 2 szklanki quinoa
  • 200 g czerwonej kapusty
  • 200 g tartej marchewki
  • 2 awokado
  • Sok z cytryny.
  • 150 ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżka stołowa musztardy
  • 30 g masła
  • ½ cebuli
  • Sól, pieprz
Do tego przepisu potrzebujesz
Ser kozi kostki
120 g

Przepis krok po kroku

    1Obrać i drobno posiekać cebulę. W rondelku zeszklić cebulę z 15 g masła.
    2Dodać quinoa, wymieszać i podmażyć przez 2 minuty. Dodać 4 szklanki wody i zwiększyć temperaturę do maksimum. Kiedy woda się zagotuje, przykryć i obniżyć ogień. Gotować na bardzo małym ogniu przez około 15 minut. Usunąć nasiona widelcem, doprawić solą i pieprzem.
    3Czerwoną kapustę drobno posiekać.
    4Pokroić awokado na cienkie plastry.
    5Przygotować sos mieszając musztardę i sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem i ubijać trzepaczką, delikatnie wlewając oliwę z oliwek.
    6Ułożyć kolorami wszystkie składniki w salaterce i umieścić kostki sera Soignon w środku. Na koniec skropić sosem