1 | Obrać i umyć marchewki. Pokroić je w plastry. |
2 | Gotować przez 25-30 minut w osolonej wodzie. Odcedzić i zmiksować na gładkie purée. Jeśli to konieczne, odparować zbyt płynne purée na wolnym ogniu. Odważyć 500 g purée, pozostawić do ostygnięcia i dodać masło. |
3 | Dodać dwie łyżki stołowe sera koziego puszystego koziego Soignon. Następnie dodać jajka, drożdże i mąkę oraz pokrojoną w paski pancettę. Delikatnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem i dodać pokrojony rozmaryn. Dobrze wymieszać. |
4 | Lekko, za pomocą pędzla nasmarować oliwą formę gofrownicy. Położyć dwie małe chochle ciasta w każdej formie gofrownicy i piec przez 5 minut. |
5 | Ugotować jajka na miękko, a następnie schłodzić i obrać. |
6 | Podawać gofry z pozostałym serem i jajkiem na miękko. |