Obiad

Lasagne ze szpinakiem i kozim serem

Dla6 os.
Czas przygotowania:30 minut
Czas gotowania:30 minut

Składniki

  • 1 kg mrożonego szpinaku
  • 2 opakowania roladki koziej twarogowej natura 110g
  • 200 g tartego sera gruyère
  • 1 opakowanie makaronu lasagne
  • 2/3 l sosu beszamelowego
  • Sól i pieprz
Do tego przepisu potrzebujesz
Roladka kozia twarogowa – natura
110 g

Przepis krok po kroku

    1Nagrzać piekarnik do temperatury 200°C
    2Rozmrozić szpinak w rondelku na małym ogniu, a następnie odcedzić i grubo pokroić.
    3Pokruszyć ser.
    4Dodać sól i pieprz.
    5W dużym naczyniu do pieczenia wysmarowanym masłem, ułożyć warstwę lasagne, następnie warstwę szpinaku, następnie warstwę pokruszonego koziego sera, następnie trochę beszamelu, posolić i dodać pieprzu.
    6Ułożyć w ten sposób 2 lub 3 warstwy, na górę wylewając beszamel i pokrywając startym serem gruyère.
    7Piec około 30 minut i podawać na ciepło z zieloną sałatką.