Sałatki

Sałatka z soczewicy i czerwonej cebuli

Dla4 os.
Czas przygotowania:10 minut
Czas gotowania:25 minut

Składniki

  • 1 opakowanie kostek sera koziego Soignon
  • 250 g soczewicy zielonej
  • pół czerwonej cebuli
  • 2 owoce awokado
  • 3 łyżki stołowe oliwy
  • 2 łyżki stołowe octu winnego
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz, pieprz
Do tego przepisu potrzebujesz
Ser kozi kostki
120 g

Przepis krok po kroku

    1Soczewicę ugotować w dużym garnku z duża ilością solonej wody, zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
    2Odsączyć i ostudzić.
    3Cebule pokroić w cienkie krążki.
    4Pokroić awokado w kostkę.
    5Oliwę i ocet roztrzepać razem.
    6Wsypać warzywa do salaterki, dodać trochę posiekanej pietruszki, skropić sosem winegret. Dodać soli i pieprzu i wymieszać.
    7Przed podaniem rozłożyć na talerzach kostki sera.