Obiad

Filet mignon cielęcy z kozim świeżym serem i groszkiem z sosem musztardowym

Dla2 os.
Czas przygotowania:55 minut
Czas gotowania:25 minut

Składniki

  • Roladka kozia pleśniowa 120g
  • Pieprz
  • Sól
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 pęczek młodej cebulki
  • 300 g fileta mignon z cielęciny
  • 1 pęczek młodej marchewki
  • 1 pęczek młodej rzepy
  • 100 g groszku cukrowego
Do tego przepisu potrzebujesz
Roladka kozia pleśniowa
120 g

Przepis krok po kroku

    1Piec filet mignon w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 20 minut.
    2Obrać i umyć warzywa. Pociąć je w słupki 4 cm na 4 mm.
    3Świeży ser kozi wymieszać z 100 ml wody i musztardą.
    4Zagotować.
    5Ułożyć na półmisku przekładając plastry filetu mignon plastrami koziego sera Soignon. Włożyć do piekarnika na 3 minuty.
    6Ułożyć warzywa wokół i skropić sosem z koziego sera.
    7Podawać gorące.
    8Wino: Cahors lub Côtes du Rhône