Śniadanie

Tarta sabaudzka z kozim serem

Dla4 os.
Czas przygotowania:10 minut
Czas gotowania:30 minut

Składniki

  • 20 g masła
  • 8 plastrów rolady koziego sera.
  • 4 kromki chleba wiejskiego
  • 4 plastry suszonej szynki
  • 4 ziemniaki
  • 1 cebula
  • Sól i pieprz
Do tego przepisu potrzebujesz
Roladka kozia pleśniowa
120 g

Przepis krok po kroku

    1Nagrzać piekarnik ustawiając program grilla.
    2Obrać i pokroić cebulę, ugotować ziemniaki w mundurkach.
    3Na patelni roztopić masło i podsmażyć cebulę. Po chwili dodać ugotowane i pokrojone ziemniaki.
    4Kromki chleba ułożyć na blasze do pieczenia w piekarniku. Nałożyć na nie cebulę, ziemniaki. Dodać suszoną szynkę i każdą kromkę przykryć 4 plastrami sera koziego.
    5Piec w piekarniku przez około 5-8 minut.
    6Smakowało? Podziel się z nami swoją opinią!