Obiad

Tarta ze szpinakiem i kozim serem

Dla6 os.
Czas przygotowania:25 minut
Czas gotowania:20 minut

Składniki

  • Roladka kozia pleśniowa 120g
  • 1 opakowanie kruchego ciasta
  • 3 jaja
  • 1 łyżka stołowa kolendry
  • 200 g posiekanego szpinaku
  • 200 ml gęstej śmietany
  • Świeżo mielony pieprz
  • Sól
Do tego przepisu potrzebujesz
Roladka kozia pleśniowa
120 g

Przepis krok po kroku

    1Podgrzać piekarnik do temperatury 200°C.
    2Wyłożyć formę kruchym ciastem.
    3W misce wymieszać jajka, śmietanę, posiekany szpinak i kolendrę.
    4Dodać sól i pieprz.
    5Wylać mieszankę na ciasto.
    6Położyć na niej plastry sera Soignon.
    7Piec 20 do 25 minut.
    8Podawać na ciepło.